Pensiuni in Transilvania  
                                                             Accommodation Romania   
                                                                            

REVELION
2015
BRASOV
 
            


Edificii Culturale in Brasov

Select your language - Translate the whole page ! 


Brasovul este atestat documentar in anul 1234 in Catalogul Ninivensis cu numele de Corona. In a doua jumatate a secolului al XIV-lea, este confirmat drept centru administrativ si eclesiastic al Tarii Barsei (Corona, Kronstadt, Brasso), "oras liber regal", unul dintre centrele economice
si culturale ale Transilvaniei.
In secolul al XIV-lea, burgul era concentrat in jurul pietei principale si al bisericii parohiale, Biserica Sfinta Maria, cunoscuta ca Biserica Neagra, reconstruita incepand cu anul 1383. Inca din prima jumatate a secolului al XIV-lea in Cetate erau conturate doua artere principale: Strada Manastirii si Strada Portii. In evul mediu, zona locuita din Cetate se oprea la limita formata de Ulita Calugaritelor (astazi Michael Weiss), orasul extinzandu-se spre 1600, pana la limita zidurilor

Cautati pe harti,puteti sa comparati si sa alegeti mai bine si mai usor cum si unde sa va petreceti timpul liber intrun mod cat mai plăcut.Pentru vizualizarea imaginilor la nivelul strazii (street view), trageti omuletul, de pe harta de mai sus in zona dorita.Multe Hoteluri si Pensiunile din centrul  Brasovului sunt pe harta. Confort in Camere Simple, Duble,  La preturi incepand de la 90lei/camera cu mic dejun inclus   Fiecare pensiune are parcare proprie ,clasificate la 3***ceea ce este o garantie in plus pentru turisti, ferita de trafic si aglomeratia urbana, la numai 10 minute de Gara Brasov si in imediata apropiere a centrului istoric(vezi pe harta), acesta vine in intampinarea dorintelor dumneavoastra de acomodare turistica cu tot confortul de care aveti nevoie.

Provident Romania - Premium

Bastionul Funarilor (Aleea de sub Tampa) 

        A fost construit la mijlocul laturii de sud  a  zidului Cetatii Brasovului pe versantul nordic al dealului Tampa. Zidurile sunt groase de circa 2 metri. Sunt construite din caramida .                                                                       Pentru harta apasa aici.


) A fost construit la mijlocul secolului la XVI-lea la jumatatea distantei dintre Bastionul Fierarilor si Bastionul Curelarilor in dreptul Turnului Alb. Bastionul Graft avea un dublu..


Pentru detalii apasa aici

Elefant.ro - Premium

Turnul Alb tine de fortificatiile exterioare ale Brasovului medieval fiind situat pe un varf de stanca al dealului Warthe.
Turnul Alb are un plan de semicerc inchis, avand partea rotunjita indreptata spre deal, inalta de 18 m, iar partea sudica spre oras, inalta de 20 m.


Pentru detalii apasati aici.

Sinagoga de Rit Ortodox 
În 1877 s-a constituit la Brasov o noua comunitate de rit ortodox (traditionalista) care si-a construit sinagoga din str. Castelului.

Sinagoga a fost devastata de catre legionari in perioada celui de-al doilea razboi mondial

 

Biserica Neagra

Pe latura de nord- vest a Pietei Sfatului se inalta impozanta Biserica Neagra. De la 1385 cand  incep lucrarile de constructie si pana la incendiul din 1689 s-a numit Sf. Maria. Dupa incendiu, datorita culorii zidurilor arse, a primit denumirea de Biserica Neagra si este cunoscuta ca simbol al artei gotice transilvanene. Se remarca din aceasta perspectiva cele 5 portaluri executate in a doua jumatate a sec. al XV-lea, foarte bogat decorate, specific ultimei faze a goticului si reprezentative pentru goticul flamboiant din zona centrala si estica a Europei.

  Pentru detalii apasati aici.    Pentru amplasament pe harta Brasovului click aici

Filarmonica Brasov                         Str. APOLLONIA HIRSCHER, Nr. 10


Cultura muzicala a Brasovului secolului XIX se baza pe o traditie puternica, seculara in care spiritul cultural german era dominant. Populatia orasului formata din sasi, romani, maghiari si evrei  crea acel mediu intercultural in care diferitele influente se intrepatrund si imbogatesc viata muzicala   Pentru detalii apasati aici


Catedrala Romano - CatolicaCladirea bisericii construita in stil baroc, dateaza din anii 1776-1782 si a fost ridicata pe locul bisericii manastirii dominicane Sfantu Petru si Pavel. 

  Str. Muresenilor nr. 21 


                                                                                                  Pentru detalii apasa aici.


Cladirea Consiliului Judetean Brasov 

Municipiul Brașov a reprezentat, de secole, unul dintre cele mai importante, puternice și înfloritoare orașe din zonă. Datorită poziției geografice privilegiate și a infrastructurii sale de astăzi, el permite dezvoltarea multor activități economice, culturale și sportive.


Pentru detalii apasati aici.


Cetatea Brasovului 

Locuri ferite de ochii trecătorilor, puţin cunoscute, dar pline de farmec. Le găsim încă la Braşov, oraşul-cetate de odinioară, cu multe fortificaţii, ziduri şi turnuri de apărare. Iar un astfel de loc este Cetăţuia Braşovului, aflată pe Dealul Cetăţii, una dintre cele mai frumoase edificii, care ascunde o mulţime de poveşti.Poarta Şchei se află lângă Poarta Ecaterina şi a fost construită în perioada 1827 - 1828 cu rolul de a fluidiza traficul mărit din această zonă. Cu această ocazie Poarta Ecaterina a fost zidită şi folosită în continuare ca şi depozit. Construită din piatră şi cărămidă în stil classic, Poarta Şcei are forma unui arc de triumf cu trei intrări, una principală de mari dimensiuni în mijloc şi două intrări mai scunde în stânga şi în dreapta care sunt destinate pietonilor.

Pentru detalii apasati aici.

Biserica Sf. Nicolae

Atestata documentar in anul 1292, amintita de bula papala de la 1399, Biserica Sf. Nicolae a fost construita din piatra incepand cu anul 1495 prin aportul ctitoricesc al voievozilor de peste munti (Vlad Calugarul, Neagoe Basarab, Mihai Viteazul, Petru Cercel, Aron Voda, Gheorghe Stefan etc), adaugandu-i-se ulterior alte trei paraclise de slujba.


Pentru detalii apasati aici.

Situata pe locul doi poate dupa Biserica Neagra ca si curiozitate turistica, strada sforii este o atractie pe care nici un turist nu o va rata daca viziteaza Brasovul.Se spune că este cea mai îngustă din Europa de Est, iar alţii o considera chiar cea mai ingusta strada din Europa.


Pentru detalii apasati aici.


Un document din 23 decembrie 1420 menţionează acordul încheiat între breasla blănarilor şi Adunarea Districtului Ţării Bârsei, prin care ultimei i se îngăduie să-şi construiască, deasupra bolţii de vânzare a breslei, o cameră pentru “ acoradrea dreptăţii” şi pentru şedinţele sfatului orăşenesc.
Din anul 1950 Casa Sfatului primeşte o nouă întrebuinţare devenind sediu al Muzeului Regional Braşov.
Pentru a vedea pe harta apasati aici.

Castelul Bran : Fiind de-a lungul timpului una din cele mai importante legaturi transcarpatice, Trecatoarea Branului a dezvoltat o istorie dinamica formata din cele doua componente majore, activitatile comerciale desfasurate pe drumul ce o strabate si de repetatele invazii militare care foloseau acelasi traseu    


Pentru detalii apasati aici.

Biserica evanghelica din Bartolomeu reprezinta cel mai vechi edicifiu de cult din Brasov, a carei constructie a fost inceputa inca in prima jumatate a secolului 13. Astfel edificiul prezenta evidente elemente arhitectonice ale stilului romanic, imbinate ulterior cu elemente gotice. Turnul in forma sa actuala dateaza din secolul 19.


Pentru detalii apasati aici.

Prima Scoala Romneasca

Construită în 1495 cladirea muzeului păstrează elementele stilului baroc de la modificările care i-au fost aduse în anii 1760. Complexul muzeal este format din mai multe sali si clădiri 

In Scheii Braşovului s-au plămădit valori de spiritualitate românească, ale căror începuturi trebuie căutate încă de pe vremea geto-dacilor, când la „Pietrele lui Solomon", in satul dacic de altă dată supravieţuiau dârji strămoşii acestor meleaguri.

IM: Pr. Prof. Dr. Vasile OLTEAN                        Pentru amplasament click aici.

Casa Negustorilor      Cladirea, inaltata intre anii 1541-1547 de catre Appolonia Hirscher, vaduva cunoscutului jude al Brasovului, reprezinta un valoros monument de arhitectura al orasului.
Aceasta ocupa primul loc intre constructiile civile ale Brasovului, din secolul al XVI-lea, avand lungimea de 67,40 metri si fiind alcatuita din doua paviloane separate printr-o curte interioara, unite la extremitatile frontale.
Stinlpii de piatra, amintind stilul Renasterii, arcadele de la parter si cele de la etaj, acoperisul abrupt acoperit cu sindrila, coborat pana sub limita superioara a zidurilor, dadeau cladirii un aspect deosebit. Pentru a vedea pe harta click aici.

Casa Parohiala Evangelica  - Colectia de Argintarie a Transilvaniei


Cladirea reprezinta un edificiu gotic tarziu, reconstruit si modificat in secolul al XVIII-lea. Corul hala construit incepand cu 1383, confluente cu corul bisericii St. Sebald din Nuremberg. Nava construita in a doua jumatate a secolului XV, pana la 1477, confluente cu bierica Sf. Elisabeta din Casovia. Modificat in urma reformei ecleziastice (1544). Distrus de marele incendiu din 1689, reconstruit si in mare parte reconstruit in secolul al XVII -lea.                 Pentru a vedea pe harta apasati aici.


Monumente disparute ale Orasului Brasov.

Poarta Targul Cailor - nca din 1803, locuitorii Scheilor au solicitat magistratului (sfatului) orasului deschiderea unei noi porti. ''Poarta Targul Cailor''
Cererea a fost refuzata in mod repetat "din lipsa de fonduri". Negustorii romani din Schei au propus ridicarea Portii Targului Cailor pe propria lor cheltuiala. Chiar si asa constructia a fost amanata pana la vizita imparatului Francisc I, caruia locuitorii Scheilor i-au adresat in mod expres cererea de constructie a noii porti.Ea a fost demolata in 1873,dupa ce s-a construit ''Poarta Scheii"'.

Statuia lui Arpad - Tampa Brasov 


Cu ocazia împlinirii a 1.000 de ani de la venirea triburilor maghiare în Pannonia, s-au ridicat statui impresionante în șapte orașe ale vechii Ungarii, spre comemorarea evenimentului. Astfel, „în anul 1896, pe Tâmpa s-a ridicat o coloană având așezat pe capitel un personaj înfățișând un arcaș din timpul dinastiei arpadiene.


Pentru detalii apasati aici.


Restaurantul din Grota Bethlen (1890)


În peștera din stânca Tâmpei a fost amenajat pe la 1890 un restaurant cu berărie, ce ulterior avea să primească denumirea de Bethlen, după András Bethlen, ministru agriculturii maghiar care vizitase Brașovul în 1891. Zi de zi, arendașul care stăpânea popasul pentru turiști urca cele 25 de serpentine ale Tâmpei, alături de măgărușul său cu sticlele în spinare. Seara, mulți rămâneau sus să admire orașul luminat noaptea.


Prntru Harta click aici.

BestKids.ro
Pensiunea Bittner Brasov : 
Situata in inima Orasului Brasov.
Tarife de la 24 euro / camera
0745036146 / 0268424450

Inregistraza-te : 

  • Subscribing allows you to get site updates. Your email address will be kept private.

Cococameille
Lenjeriile de pat din bumbac
Repprezinta calitatea pe care o cautati atunci cand sunteti decisi sa folositi ca material pentru asternuturi un produs fabricat 100% din bumbac. Alegerea acestei categorii pentru lenjerii va aduce o senzatie tactila placuta si in acelasi timp va darui spatiului eleganta si confott asa cum oricine isi doreste in dormitor. Pentru detalii click aici.

Pensiunea Casa Rudolf

Situată într-un cadru mai retras şi liniştit, la numai 1500 m de centrul oraşului si  600mgara CFR, pensiunea casa Rudolf*** este ideală atât pentru cei veniţi în interes de serviciu, cât şi pentru turiştii care vor să petreacă un sejur de neuitat, într-un oraş plin de locuri care merită să fie văzute.
500 m-Univ.Spiru Haret,Univ.Transilvania,1000m Paradisul Aqvatic.

Vand aparate,combine de Muzicale pentru baruri,restaurante,terase,pensiuni

sala de mese,sala de jocuri…etc.(secand Hand).             Pentru detalii apasati aici .

Autonom.ro
Reclama ta aici
Oferta promotionala :

Link direct catre site-ul tau sau o pagina detaliata (hinden pages) creata de specialistii nostri gratuit !

la numai 50 lei / an.


Respectă standardele IAB
Toate bannerele noastre respectă standardele IAB (Interactive 
Advertising Bureau), organizaţie care stabileşte la nivel internaţional 
standarde şi reguli pentru publicitatea online
AnvelopeX.ro

Oops! This site has expired.

If you are the site owner, please renew your premium subscription or contact support.